Кинтекс

Държавният оръжеен търговец „Кинтекс“ внесе осъдителен иск срещу бившия изпълнителен директор на дружеството Александър Михайлов, който беше уволнен от Корнелия Нинова през месец май. Искът е за причинени вреди от дейността му като член на Съвета на директорите и изпълнителен директор и е на 920 721.12 лв.

Причината за това е, че със средства в такъв размер Михайлов е заплатил два пъти за една и съща дейност. Съобщиха от икономическото министерство. Припомняме, че той заемаше поста от 27 октомври 2021 г. до 10 май 2022 г., когато бе отстранен от поста.

Още през юни ръководството на Държавната консолидационна компания сезира прокуратурата за щетите, причинени на „Кинтекс“ от уволнения директор, пише БНР. Тогава новото ръководство на дружеството направи ревизия на всички договори, сключени от него.

Установено бе, че без решение на Съвета на директорите и без разрешение от ДКК, Михайлов е сключил договор и е изплатил сумата на посредник за услуга, за която фирмата вече е имала абсолютно същия сключен договор.

От своя страна, Михайлов отрича обвиненията и заведе две дела за клевета срещу Корнелия Нинова.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук