Кирил Петков покана
На снимката: Служебният министър на икономиката - Кирил Петков

„Никой не ми е предлагал министерски постове. Нямал съм други разговори с „Има такъв народ“ да участвам в следващ кабинет“, каза министърът на икономиката Кирил Петков пред репортер на Дарик нюз. Това стана по време на церемония по връчването на три сертификата клас А по реда на Закона за насърчаване на инвестициите.

Служебният министър на икономиката Кирил Петков отхвърли спекулациите, че е готвен за кандидат-премиер или за министър в бъдещ кабинет на „Има такъв народ“.

Припомняме, че Петков беше един от тримата членове на служебното правителство – заедно с Асен Василев и Николай Денков – които бяха получили покана за участие в несъстоялото се правителство на „Има такъв народ“ под ръководството на Николай Василев. Тримата отказаха да се включат в него заради съществени разминавания по финансовата програма на ИТН.

На въпрос дали би провел още един разговор с ИТН, ако му предложат, той заяви, че за това трябва да му бъдат предоставени свобода на действие и общо виждане за развитие. По думите му той има енергия за работа.

„За мен ключова е съвместната работа с министерството на финансите. Първо някой трябва да те покани, след това да ти даде свободата и възможност за работа в екип. С министър Василев имаме много общи виждания. Заряда го имаме, но не е много лесно да се работи с нас, защото искаме независимост и екипност“, подчерта Петков.

По думите му ако се спрат кражбите, ще има пари за всичко друго.

Относно връчените сертификати министърът на икономиката посочи, че е много щастлив да даде сертификати клас А на трите компании – „Тракия Глас“ България ЕАД, Готмар ЕООД и „Теклас България“ ЕАД.

„Освен , че ще създават нови работни места, регионално тези инвестиции са в Съединение, Търговище и Враца – региони, които не биха се радвали на по-голям икономически растеж. Всяка една от тези инвестиции е с експортен потенциал и фокусиран върху външните пазари“, допълни той.

Инвестициите по тези проекти са на обща стойност 55 182 лв. и предвиждат разкриването на около 240 работни места.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!