Кирил Петков
На снимката: Кирил Петков

Нямаше никакво напрежение при редене на листите за предстоящия вот. 6 партии сме в коалицията, успяхме да постигнем обединението, на което всички се надяваме. Това коментира съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков пред Би Ти Ви.

Миналата седмица Александър Дунчев, който беше народен представител от ПП в последните два парламента, изрази несъгласие с начина на редене на листите. Той упрекна ПП, че влизат в съглашателство с ГЕРБ по места.

Петков категорично отрече това да е вярно и даже обясни, че е предложил мястото си в София на Дунчев, но той е отказал.

„Листите бяха наредени по начина, по който вярвахме, че е най-добре. Това, което казах наведнъж – никой не е над каузата. Няма значение дали си на първо място, или на второ място. Важното е съединението наистина да се случи, за да може да имам обединен фронт. Аз лично се радвам, че дори в нашия разговор аз му предложих моето място в София, за да покаже колко няма значение на кое място си в листите, ако заедно а имаме една обща кауза“, добави съпредседателят на ПП.

Той обяви, че в листите ще е и Лена Бориславова.

Петков коментира и Паметника на съветската армия, чиито плочи бяха счупени. По думите му трябва да се направи истински дебат за историята ни и в някакъв момент монументът да се премести. Той е против разрушаването му, но да е позициониран правилно спрямо истинската ни история.

Още вътрешнополитически новини – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук