Кирил Петков
На снимката: Кирил Петков

„Готови сме да седнем с вас, да преговаряме, да обсъждаме, но не и с цената на нашите принципи. Моля ви, колеги от другите партии, ако трети път ви кажем: „Няма да си предадем принципите“, повярвайте ни. Когато ви кажем, че няма да се наведем, няма да кажем, че управлението е по-важно от реформите, повярвайте ни.Ако пак не ни повярвате, пак ще отидем на избори“. Това каза Кирил Петков, съпредседател на „Продължаваме промяната“ и един от лидерите в коалицията „Продължаваме промяната – Демократична България“ по време на Отчетно-изборното събрание на партията.

„На следващите избори трябва да се избере дали искате премиер, който изглежда европейски академик със знания, некорумпиран, или искате тях двамата“, попита Петков, сочейки снимките на Бойко Борисов и Делян Пеевски. Той отправи призив към тях: „Не се срамувайте хора, кажете си го, няма проблем:-„Решаваме всичко заедно, ние сме едно“. Ще бъде по-лесно и честно“, добави той.

„Докато вие си мислехте, че ни надигравате тактически, една голяма промяна стана стратегически и тази промяна не може да се върне“, заяви Петков.

Българите си промениха очакванията и мисленето. Само преди две години и половина България беше малка и бедна страна. Сега се разбра, че не е бедна страна, тя просто беше много крадена страна“, добави Петков. „Това се промени в съзнанието на хората, заяви той и отбеляза още една промяна – че България може да бъде една нормална европейска държава, а не зависима от Русия периферия.“

Относно отношенията с „Демократична България“ Петков констатира, че с тях са като един юмрук, защото имат едни и същи приоритети и една визия – България като нормална европейска държава. „Ние сме различни брандове на една общност“, каза още той.

Петков коментира, че демографската криза не е толкова страшна, ако имаме нормална икономическа политика. Той посочи, че това, за което съжалява, е, че не сме постигнали членството в еврозоната.

„Европа точно преди няколко дни каза, че ни очаква в еврозоната“, каза Петков и заяви, че след изборите ще довършат и тази задача.

„Когато сме първа политическа сила на следващите избори, ще продължим и ще си го довършим“, обеща Петков.

Още новини от деня – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук