Асен Василев
На снимката: Асен Василев.

„В обществото има две групи, почти еднакви – избирателите на ГЕРБ и нашите. Те са под половината от гласуващите граждани. Въпросът е към всички други – по кой модел искате да се развива България: латиноамериканският с малко богати, всички други да стоят с ниски доходи или в емиграция, или европейският модел, където доходите растат, неравенствата намаляват, без да се създават пречки пред предприемчивите хора. Ако искате модела на Латинска Америка, на постната пица, позволете на ГЕРБ отново да спечели изборите“, призова финансовият министър Асен Василев по време на Отчетно-изборното събрание на „Продължаваме промяната“, което се провежда днес и утре.

„Две години водим битки, за да се въведе минимално заплащане за медицинските сестри и лекари в болниците и знаете ли кой се противопоставя – шефовете“, отбеляза Василев и добави, че има ръководители на болници, които получават заплати от 50-60 хиляди лева на месец.

„Постигнатото е малка стъпка в посока на развитието на европейско здравеопазване, голямото предстои и то е свързано с отношението към пациентите, външния вид на болниците и отношението в колективите“, посочи той.

Василев призова опонентите на ПП-ДБ в политиката да седнат заедно, за да бъде постигнато европейско здравеопазване.

Василев отчете още, че първата магистрална отсечка в Северозападна България вече е факт и започва строителството на последния участък на магистрала „Струма“, през Кресна.

„Имаме пет магистрали в строеж, такова нещо страната не е виждала“, заяви той.

„Бюджетът на Българската армия е над 4 млрд. лв. , като такива инвестиции не е имало от края на комунизма“, посочи финансовият министър в оставка.

Асен Василев коментира инвестициите, свързани с енергетиката, газовата инфраструктура, подаденото заявление за изграждане на ВЕЦ на Дунав.

„Всичко това успяхме да постигнем с дефицит под три процента“, посочи той.

Той заяви, че изборите през юни са изключително важни за всички български граждани.

„За да мръднем оттук, от двете трети покупателна способност спрямо тази на средния европеец, трябва да се случи една коренна промяна в българското общество – трябва да имаме честен мач, не предварително уговорен“, разясни Василев.

„Трябва, когато се обяви конкурс, независимо за какво, да не е предварително уговорен и да се знае кой ще спечели“, отбеляза той.

Следващите 10 процента наваксване в икономическото развитие ще са свързани с това ние да можем да направим държавата да има честни конкурси и да няма предварително уговорени дузпи, ей това ГЕРБ и ДПС не могат и не искат да допуснат и затова отиваме на избори, за да решим дали искаме европейско развитие и честни конкурси. Ако искаме европейско развитие и честни конкурси изборът е ясен“, заяви Асен Василев.

Още новини от деня – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук