кирил петков

Вотът на недоверие, за да бъде успешен, трябва да събере над 121 гласа и опозицията и ние знаем, че този вот няма как да бъде успешен. 

Това заяви пред БНТ съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков. Той обясни, че за последните 60 дни са

постигнали много от реформите, които са искали да направят още през последното

редовно правителство.

Планът за възстановяване и устойчивост не дойде отнякъде, това бяха нашите реформи, които заложихме, още когато внесохме плана по времето на миналото редовно правителство ние изпълнихме 62 от 66 реформи“, допълни още Петков.

Съпредседателят на ПП-ДБ коментира и проблемите около протестите на енергетиците и миньорите.

„Тези хора са ядосани, но не от сега, а от последните 10 години. Те са имали различни виждания за това как енергетиката на България трябва да се развива“, уточни той.

По думите му, енергетиците се притесняват от това да не загубят работните си места, но това не е свързано с политиките на правителството.

Единственото, което правят политиките на правителството е гледат да не загубят едни средства от Европа, докато всички осъзнаваме, че пазара и цените на пазара, особено за двете американски централи, ще направят, така, че тези централи да не работят в техните пълни мощности в следващите години“, уточни Петков.

По повод думите на Корнелия Нинова, че „ако утре вотът е неуспешен, започват да събират подписи с вот на недоверие за националната сигурност и отбраната“, заяви:

Наистина не смятам, че това е начинът да се води предизборна кампания за местни избори. Нека да водим дебат кое е по-добре за градовете, какво можем да променим. Това е по-добре отколкото всяка седмица да правим вот на недоверие

Кирил Петков коментира и думите си от днес, че се информира по-добре от CNN отколкото от ДАНС.

„Това, което значат думите ми са, че това, което трябва да направим е пълна ревизия на службите. Системата за сигурност и кадрите, които са част от системата за сигурност, трябва да бъдем сигурни, че са най-големите професионалисти в сферата и са независими от политически партии и други обекти“, каза той.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук