Най-вероятно решенията, които са били взети от досегашния борд, имат определени договорености, от които ние няма да можем да избягаме веднага като държава, но се надявам, че следващите решения ще доведат до това, че крайният потребител няма да плаща цената за нечии печалби или грешки. Това коментира премиерът Кирил Петков в ефира на Дарик радио. 

Припомняме, че вчера в края на работния ден цялото ръководство на дружеството беше сменено заради спекулативните цени на газа и разкрития, че значително по-евтин роден газ е продаван за сметка на много по-нерентабилни руски източници.

Имаме по-високи цени на газа отколкото трябва да имаме на базата на този борд. Не можем да се събуждаме на първи януари и КЕВР да казва, че цената на газа се качва с още 30%. Когато се види какви решения сме взимали надолу по веригата, да се вижда, че сме изпускали възможности тази цена да е по-ниска, каза Петков.

Той акцентира, че озборът на новия борд в Булгаргаз е изцяло на БЕХ и на министъра на енергетиката.

Не знам дали са го направили нарочно или просто са допуснали грешки, или е имало частен интерес, който те са обслужвали, това разследващите органи ще решат, но със сигурност изглежда, че тези решения са довели до увеличаване цената на газа до размерите, които са в момента, допълни премиерът.

Той призова КЕВР да разбере причините защо се покачват тези цени и да види дали са били взети най-правилните решения са били взети. Според него КЕВР не е успял навреме да вникне в проблема.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук