сватба, труп

Мъж в Китай устрои сватбена церемония по време на погребението на любимата си. Това съобщи AsiaOne. Двойката се врекла във вярност още през 2013 година. Празненството обаче трябвало да бъде отложено, тъй като 28-годишната Ян Лю отишла на лекар заради болка в дясната си гърда. Лекарите й поставили диагноза рак на гърдата. На момичето било казано, че й остават само пет години живот.

Въпреки прогнозата на лекарите, китайката се надявала да преодолее болестта. Ян Лю претърпяла операция, химиотерапия и лъчева терапия.

След няколко години пациентката започнала да се възстановява и заедно със своя партньор Сю Шинан започнала да се подготвя отново за сватбената церемония. Но през 2018 г. ракът се завърнал и двойката трябвало да промени плановете си.

Ян Лю починала в средата на октомври след пет години борба с рака.

Въпреки това Шинан все пак решил да проведе сватбената церемония с любимата си. Тържеството се състояло в деня на нейното погребение. Мъжът специално купил сватбена рокля за Ян Лю. По неговите думи той обещал на жена си да не плаче на гроба й, но не могъл да сдържи сълзите си, когато тялото било отнасяно за кремация.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!