Сайтът на Владимир Кличко прегря и блокира минути, след като той обяви голямата новина – че се оттегля от бокса и окачва ръкавиците на пирона. 41-годишният украинец каза “сбогом” след 21 тодини на професионалния ринг и 71 мача. Олимпийският шампион от Атланта е вторият най-дълго господствал в супертежка категория за всички времена, като пред него е единствено Джо Луис.

Новината за отказването на Кличко излезе първо в “Билд” и за секунди обиколи световните медии. Самият украинец потвърди написаното в специално изявление.

„Нарочно си оставих няколко седмици преди да взема решение, защото исках да мине достатъчно време от боя на стадион “Уембли”. Като аматьор и професионален боксьор, аз постигнах всичко, за което съм мечтал и сега искам да започна своята втора кариера след спорта“, каза той и продължи: „Никога не съм си представял, че ще имам толкова дълга и толкова успешна боксова кариера. Изключително съм благодарен за това. Благодаря на всички, които винаги са ме подкрепяли. Особено на моето семейство, моя отбор и многобройните ми фенове“.

Във видео, публикувано в социалните мрежи, той добави: “Преди 27 години направих най-добрият си избор – избрах професия, която се превърна в моя живот. Започнах своето пътешествие в спорта. Избраният път откри света пред мен, в буквалния смисъл на думата.

Пътувах по света, научих нови езици, предприех много бизнес начинания, изградих обекти на интелектуални собствености, помагах на хора в нужда, станах учен, предприемач, мотиватор, хотелиер, треньор, инвеститор и много повече. Станах такъв човек, какъвто исках да бъда.

Аз бях и все още съм в състояние да правя всичко това, заради глобалната популярност на бокса, моя собствен талант и най-важното заради вас, моите верни фенове.

В един момент в живота ни, ние сме длъжни, или искаме да приключим така да се каже нашия активен живот и да се подготвим за следващата глава. Очевидно е, че аз не съм изключение от това и сега е мой ред.

„Правя това с най-голямо уважение към новите предизвикателства, но също така и с огромно вълнение, страст, отдаденост, очакване и надявайки следващата ми кариера, която аз съм планирал в продължение на няколко години, ще бъде толкова успешна, ако не и повече, отколкото предишната ми.

„Вместо да да кажа благодаря и да кажа “сбогом”, аз искам да продължите да ме следвате в това ново и вълнуващо пътуване. Когато сме заедно, ние сме по-креативни, по-ефективни, по-продуктивни и просто по-силни във всяко едно отношение. Заедно ние сме движеща сила.“

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук