Коалиция “Продължаваме Промяната” се регистрира за изборите на 14 ноември. Това стана ясно от публикация на Кирил Петков във Facebook.

„Подадено заявление в ЦИК за регистрация на коалиция “Продължаваме Промяната” за участие в изборите за 47 Народно събрание“, написа Петков в социалната мрежа. Това е първата подадена регистрация.

Припомняме, че едва преди няколко дни „Продължаваме промяната“ – партията на бившите служебни министри Кирил Петков и Асен Василев намери мандатоносител.

Това са партии „Волт“ на Настимир Ананиев и “Средна европейска класа” на Константин Бачийски. При представянето им стана ясно, че  от „Волт“ не са поставяли никакви условия и смятат, че имат достатъчно хора, които могат да се включат в проекта. Основателят на формацията Настимир Ананиев коментира пред БНТ, че са съгласни и с другото важно условие, поставено от Петков и Василев, а именно да не се искат пари и места в листите.

Настимир Ананиев е един от учредителите на „Движение България на гражданите“ през 2012 г., а през 2014 г. влезе като депутат в Народното събрание като част от коалицията „Реформаторски блок“. През 2017 г. напусна ДБГ, година по-късно създаде „Волт“ с други симпатизанити от бившата партия на Меглена Кунева. На последния парламентарен вот „Волт“ подкрепи „Изправи се, БГ! Ние идваме!“, но нямаше свои представители в Народното събрание и оттегли подкрепата си от формацията в последните дни на 46-ото НС.

Партия „Средна европейска класа“ е създадена в Бургас през 2007 г. През 2017 г. бе част от коалиция „Обединени патриоти“, но без да има свои депутати или да бъде част от изпълнителната власт. През 2020 г. партията напусна „патриотите“ и се включи към друга консервативна формация – Национално обединение на десницата, в ядрото на която беше КОД на Петър Москов. Към момента СЕК има общински съветници, като най-силното присъствие е в общинския съвет в Бургас, където е трета политическа сила.  Преди дни Георги Манев, председател на СЕК, обви, че се оттегля. Новината съобщи самият той на извънредна пресконференция.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!