Снимка: mathrubhumi.com

Учител в индийския щат Керала се отърва с шок и уплаха след като откри, че неволно е транспортирал отровно влечуго, отивайки на работа.

К.А. Ранджит, учител в начално училище и жител на град Кочи, карал колелото си 11 км с една от най-отровните змии в света, навита.и в каската му. Забелязал влечугото едва след като изминал доста разстояние от дома си и свалил шлема си, докато спрял да си почине.

Обикновен крайт /снимка: flikr.com/

За щастие, змията, известна като индийски крайт (Common Krait) е била смазана от главата му и умряла, преди да го ухапе, съобщават местни медии, цитирани от „Спутник“. Тази змия е една от най-отровните в света и най-отровната в Индия, като минава за по-опасна дори от кобрата.

Той бил шокиран, когато видял опашката на змията да виси от каската му и въздъхнал с облекчение, когато разбрал, че змията е мъртва. Колегите му веднага го завели в местната болница, където след кръвен тест било потвърдено, че не е бил ухапан.

„Мисля, че змията може да е попаднала в шлема ми от езерото близо до къщата ми. Но наистина не усетих нещо необичайно, докато го слагах на главата си онзи ден”, каза след премеждието Ранджит.

Той изгорил шлема със змията след случката.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!