Komar_api

Въоръжени със своите флагове, шалчета и плакати, футболните фенове, посещаващи Волгоград, трябва да се подсигурят с още една важна принадлежност: репелент против комари.

Градът е домакин на четири мача от квалификационната фаза на Световната купа на стадион „Волгоград арена“, разположен на  брега на пълноводната  река Волга. Цялата зона около Волгоград е известна със своите широки реки и блата – перфектното място за разплод на насекоми по време на горещото и сухо лято в южната част на Русия. Досадната напаст се превръща в проблем за гостите на града, които са многобройни по време на Световното първенство по футбол.

Според медиите в страната – домакин градските власти са използвали месеци преди първенството самолети , за да разпръскват в районите около Волгоград вещества за унищожаване на комарите. Местните хора, които имат работа около реката, казват, че са свикнали с тях и дадоха някои важни съвети на посетителите. Методите за справяне са различни – от ванилия и карамфилово масло до мрежи против комари, или, както предложи един мексиканец, шапка.

Властите също така се опитват да регулират нивото на реката чрез близкия язовир, тъй като местните хора смятат, че то има пряко отношение към броя на комарите.

Следващият мач, който ще се играе във Волгоград, е между Исландия и Нигерия на 22 юни.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук