Комисията по външна политика на 47-мия Парламент успя да започне заседанието си, на което да бъде обсъдена темата „Северна Македония“ и френското предложение за разрешаване на споровете между България и съседката ни. Заседанието започна около 15:00 часа днес.

Около 15:10 часа дойде процедурно предложение заседанието да бъде прекратено. Предложението дойде от Ангел Георгиев от „Възраждане“. Предложението беше отхвърлено и заседанието продължи.

В залата присъстваха представители на всички политически сили в настоящия парламент. Там беше и министърът на външните работи в оставка Теодора Генчовска, която трябва да бъде изслушана в рамките на заседанието.

Вчера седанието на комисията беше провалено, след като представителите на ГЕРБ, ДПС, ИТН и „Възраждане“ не се регистрираха. Повече по темата ТУК

Вчера ГЕРБ призоваха френското предложение да бъде прието, но няколко часа по-късно, не се появиха на заседанието на комисията. Днес министър-председателят Кирил Петков коментира тази тема. „Не може да се биеш в гърдите, че ще направиш нещо, а в следващия момент да блокираш комисията. Това е абсолютна политическа подлост“, заяви Петков. Какво още каза той – четете ТУК

В първите 25 минути на заседанието дебатът по същество все още не беше започнал.

Още вътрешнополитически новини – четете тук.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук