Румен Радев, Кирил Петков
На снимката: Румен Радев и Кирил Петков.

С разговора между „Възраждане“ и президента Румен Радев консултациите за съставяне на нов кабинет в рамките на 47-мия Парламент приключиха, заяви държавният глава в края на публичната част от срещата си с представители на партията на Костадин Костадинов. 

„Повече консултации няма да има, следва връчване на мандат“, каза Радев.

Припомняме, че вчера „Продължаваме промяната“ не се явиха на свиканите от президента консултации, като заявиха, че ще разговарят с него след завръщането му в България от Мадрид. Радев ще участва в Срещата на върна на НАТО в Мадрид до 30 юни.

От думите на Радев следва, че ПП и президента няма да имат разговор преди връчването на мандата. Същото важи и за БСП, които също не се явиха на консултациите вчера.

ПП бяха обвинени, че са се отнесли несериозно към консултациите, но следва да се има предвид, че в същия ден в Комисията по бюджет и финанси се обсъждаше актуализацията на бюджета, на което присъстваха голяма част от представителите на партията, включително министъра на финансите Асен Василев.

В рамките на консултациите между „Възраждане“ и президента, Костадин Костадинов посочи, че желанието на неговата партия са нови избори.

Днес ПП ще проведат разговори с „Демократична България“, БСП и независимите депутати, които се отцепиха от ИТН, относно съставяне на кабинет в рамките на настоящия парламент. Те ще се опитат да получат подкрепата на още шестима депутати, за да сформират мнозинство.

Още вътрешнополитически новини – четете тук.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук