Нинова, НС
На снимката: лидерът на БСП Корнелия Нинова

През избора (за лидер-бел.ред.) на БСП, през това какво ще се случи при нас, много зависи бъдещето на България в следващите години.

Това заяви пред БНТ председателят на социалистическата партия Корнелия Нинова.

Относно партията и предстоящия избор на председател през септември, Нинова бе категорична, че БСП не е пред фалит.

Финансовият отчет на партията е приет от Национален съвет, заверен е, а членовете на партията ще решат на 12 септември кой какви шансове има да оглави столетницата.

Как се управлява държавата

Тя бе категорична, че паралелната държава е във властта, а не в опозицията – там се разпределят ресурсите.

„Да, готови сме за предсрочни избори. Търсим съюзници”, каза още Нинова и добави, че искат оставката на това правителство.

Според нея последните събития доказват, че промяната е наложителна и неизбежна.

„Смисълът не е те да станат, ние да седнем – смисълът е да се промени моделът на управление, да се направят много дълбоки промени в системите, секторните политики”, посочи Нинова.

„Новината от вчера не са снимките от спалнята на Борисов“

Лидерът на БСП добави още:

„Новината от вчера не са снимките от спалнята на Борисов и тя засяга всеки българин – вчера имаше тристранен съвет и тристранно споразумение. Би трябвало днес да се съсредоточим върху това какво е подписано – че няма да се удължава платения отпуск на родителите, които останаха вкъщи, за да гледат децата си по време на кризата, няма конкретни мерки или политики за нарастващите безработни”.

Според нея кризата – икономическа и социална, ще ни удари с пълна сила. Лидерът на БСП отбеляза още, че не вижда план, който да отговори на предизвикателствата.

Алепу и водата на Хасково

Що се отнася до изслушването на Емил Димитров в парламента и случаят „Алепу”, Нинова го определи като ярък пример за безнаказаност и незаконност.

Колкото до водата в Хасково и заявката от ГЕРБ, че ще бъде дадена на прокуратурата, тя каза, че това била интересна позиция и отбеляза, че още от 2017 г. нищо не е направено по въпроса в града.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!