50-ят юбилеен конгрес на БСП започна днес. Над 500 гости, сред които представители на дипломатическия корпус, евродепутати, народни представители на ПГ на „БСП за България“, кметове, представители на академичната общност, хора на културата, както и общински и областни председатели на БСП от цялата страна, се събраха в НДК.

50-ти Конгрес на БСП
на снимката: 50-ти Конгрес на БСП

Конгресът на социалистите е само две седмици, след като членовете на партията категорично избраха Корнелия Нинова за председател на партията, с над 80% от гласовете.

На форума бе избран нов Национален съвет на БСП, председател на общопартийната контролна комисия на партията и членове на Общопартийната контролна комисия.

50-ти Конгрес на БСП
на снимката: 50-ти Конгрес на БСП

Беше представен и политически доклад, който включва отчет на Националния съвет на БСП и на парламентарната група на „БСП за България“.

Нинова изтъкна успехите на партията

Политика с грижа за хората, морал и организация е пътят към успеха за парламентарните избори. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова в политическия си доклад пред 50-ия юбилеен конгрес на партията.

Корнелия Нинова
на снимката: Корнелия Нинова

„Уважаеми другарки и другари, в последните 4 години извървяхме заедно нелек път. Доказахме се като държавнически отговорна, организационно мобилизирана и готова да промени модела на управление на страната партия. По трите най-важни въпроси за една партия: първият – на терена на морала, вторият – на терена на политиката, третият – на терена на организационно състояние”, каза още Нинова.

И добави:

„На терена на морала – отрекохме задкулисието и олигархично-мафиотския модел на управление. Не само го отрекохме, ние сме единствената партия, която отказа да влезе в сговор с него“, допълни още лидерът на БСП.

Корнелия Нинова
на снимката: Корнелия Нинова

„На терена на организационното състояние – ние сме единствената партия, която направи най-демократичната, най-модерната реформа – дадохме властта на народа, на членовете на партията. С високата мобилизация доказахме, че партията е активна и консолидирана“, посочи още Нинова.

„Трето на терена на политиката ние сме единствената партия готова с план за управление на България“, каза още Нинова.

50-ти Конгрес на БСП
на снимката: 50-ти Конгрес на БСП

Новият стар лидер на БСП Корнелия Нинова се обърна към съпартийците си.

„След четири години усилия и труд е време да получим този успех. Не за постове, а за лостове за промяна на България. Няма да е лесно, но ние доказахме, че трудните неща не ни стряскат. Ще завърша с една мисъл, която харесвам. „Никога не се предавайте, никога никога, никога. Нито за големи, нито за малки неща, нито за значими, нито за незначителни. Никога не се предавайте, освен на убежденията си за чест, и здрав разум. Вярвам, че с вашата чест на почтени хора, с нашата чест на социалисти родолюбци и със здравия ни разум на държавници, ще управляваме България с грижа за хората. На добър час!“, каза на делегатите на форума Корнелия Нинова.

Конгресът ще продължи и утре.

50-ти Конгрес на БСП
на снимката: 50-ти Конгрес на БСП
За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!