Президентът Румен Радев не смята да започва нов политически проект. Държавният глава е в Карнобат по повод патронния празник на града. По време на визитата си той коментира няколко актуални теми. Сред тях: скандала със снимките от дома на премиера Бойко Борисов, оплакванията от страна на журналисти, че нямат достъп до депутатите в новата сграда на Народното събрание и политическите си намерения.

Няма да прави партия

Президентът категорично заяви, че няма да създава нов политически проект, тъй като подкрепя всяка партия, която защитава интересите на народа.

„Все повече граждани и организации припознават президента като важен фактор за реалната промяна в страната. И все повече различни партии, сдружения и организации изразяват подкрепа на позициите на президента и на тезите на президента. Аз отдавна съм заявил, че подкрепям всяка организация, партия, движение, чийто приоритет е българският народ, а не тясно партиен интерес. Така ще продължавам да ги подкрепям“, заяви Радев.

За снимките от дома на Борисов

„Гузната съвест ражда параноя, а министър-председателят превръща 7 млн. българи в заложници на своята параноя”, смята държавният глава.

Преди няколко дни Борисов заяви, че „хората на Радев” са го „сготвили”, като са изпратили „една прекрасна госпожа да нащрака дома му”.

„Делириумът на министър-председателя буди все по-голяма тревога”, каза днес държавният глава и уточни, че изказванията на премиера вече не може и да се коментират.

За медиите в парламента

„България е на много задно място по свобода на медиите в световните класации, нека не даваме поводи да падаме още по-ниско”, каза Румен Радев в отговор на въпрос за петицията на журналисти, в която те настояват за достъп до кулоарите в парламента и до депутатите.

Държавният глава заяви подкрепа за подписката и посочи, че дейността на народните представители е посветена на хората, така че гражданите трябва да знаят точно какво вършат депутатите.

За избора на Нинова

По повод избора на председател на БСП държавният глава посочи, че убедителната изборна победа на Корнелия Нинова е потвърдила нейната последователност и непримиримост да работи така, че партията да се гради като силна опозиция. „Казвам го не като някакво пристрастие към една или друга партия, а защото е важно за България. Без силна, обединена и конструктивна опозиция всяка демокрация залинява“, посочи Румен Радев.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук