Американският писател Стивън Кинг, известен предимно с романите си в жанра на ужасите и трилъра, разказа в интервю за „Dread Central“ кой филм на ужасите смята за най-страшен.

Изглежда, сякаш създателят на „То“, „Сиянието“ и много други ужасии, не може да бъде уплашен от нищо. Кинг обаче се смразил, когато гледал филма на ужасите „Проклятието Блеър“ (The Blair Witch Project, 1999).

„Бях в болницата на болкоуспокояващи, когато гледах този филм за първи път. Синът ми ми донесе касета и каза: Трябва да гледаш това.“ разказва авторът.

„На половината на филма не издържах и му казах – изключи го, прекалено е зловещ и странен!“, споделя още Кинг.

Филмът на Едуардо Санчес и Даниел Мирик разказва историята на група студенти, които пътуват до историческия град Бъркитсвил, Мериленд, САЩ, за да създадат документален филм, базиран на легендата за вещицата Блеър.

След премиерата лентата получи положителни отзиви от зрители и критици, а също така постигна огромен успех в боксофиса. С бюджет от само 60 000 долара филмът спечели повече от 248 милиона и дори попадна в Книгата на рекордите на Гинес като лентата с най-добро съотношение разходи-приходи.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук