Общият награден фонд от тазгодишното световно първенство в Русия е 423 милиона долара.

Всяка от 32-те страни, които стигнаха до световното ще получи по 1,6 милиона долара само заради участието си и преодоляването на конкуренцията от целия свят – обстоятелство, което им е позволило да стигнат до стадионите в Руската федерация.

Световното

В неделя следобед Хърватия и Франция ще се изправят на финала в Москва. Победителят не само ще вдигне купата, но и ще прибере 38 милиона долара (освен първоначалните 1,6 милиона).

Вторият отбор също няма да си тръгне с празни ръце. Отборът ще занесе в своята родина 28 милиона долара.

Драматичният осминафинал на Мондиал 2018 между Хърватия и Дания изравни антирекорд в историята на световните първенства. За пет

Англия или Белгия, тоест тимът, който финишира трети, ще отнесе у дома си не само бронзовия медал, но и почти 24 милиона долара, а четвъртият – 22 милиона.

НО печалбите не свършват дотук: четирите отбора, които преминаха полуфиналите спечелиха по 16 милиона долара.

Осемте отбора, които загубиха на втория кръг може и да се прибрали безславно, също не са си тръгнали с празни ръце от Мондиала. Всеки от отборите получи утешителна награда от 12 милиона долара.

16-те държави, които не успяха да стигнат дори този етап – например, Полша, Германия и Египет – занесоха у дома си по 8 милиона долара.

 

 

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!