Койна Русева
На снимката: Койна Русева в ролята на Воланд

Актрисата Койна Русева се превъплъщава във  Воланд от романа „Майстора и Маргарита“ на Михаил Булгаков. Постановката на Николай Поляков ще се играе за първи път тази вечер на сцената на Младежкия театър. В динамичния, пищен и богат спектакъл зрителите ще имат възможност да се „срещнат“ с над 30 персонажа.

Ролята на Воланд е била играна от изключителни европейски артисти като Вениамин Смехов, Ален Кюни, Густав Холубек, Валентин Гафт  и Олег Басилашвили , но в спектакъла на Младежки театър „Николай Бинев“ тази роля ще бъде изиграна от една изключителната  европейска артистка Койна Русева.

За тези, които не са чели романа ще подскажем, че героят Воланд се представя за „чуждестранен професор“ по черна магия, а всъщност е самият Сатана, пристигнал в Москва, за да види как му се отразява съветският строй.

Майсторът и Маргарита

Другият любопитен персонаж е говорещият черни котарак Бегемот, който стои на 2 крака, може да говори и обича шах, водка и пистолети. В него ще се превъплъти Ахмед Юмер.

В ролята на Маргарита е Рая Пеева.

Рая Пеева
На снимката: Рая Пеева

В актьорския състав са още Ивайло Христов – Пилат, Боян Арсов – Азазело Фагот Коровиев, Юлиян Петров – Иван Бездомни, както и Кирил Недков, Красимир Недев, Александър Хаджиангелов, Георги Гоцин, Светослав Добрев, Вихър Стойчев, Кристина Янева, Августина-Калина Петкова, Бернарда Береану и Никол Оташлийска.

Драматизацията и режисурата са дело на Николай Поляков. Сценографията – на Венелин Шурелов, а по костюмографията е работила Елица Георгиева. Композитор на спектакъла е Асен Аврамов.

Хореографията е дело на Александър Манджуков.

Любопитно е, че романът „Майсторът и Маргарита“ е публикуван цели 26 години след смъртта на автора си. Първото му издание е от 1966 г. и е в съкратен вариант за списание. За да достигне романа до читателя, основна заслуга има съпругата на писателя Елена Сергеевна Шиловская, която в тежките сталински времена успява да запази ръкописа.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук