Меган и Хари

Херцогинята на Съсекс се завърна в Канада, за да се присъедини към сина си по време на дискусиите относно нейната бъдещата роля и тази на принц Хари в Кралското семейство. Меган и принц Хари прекараха Коледа с тяхното дете Арчи.

Кралицата, принц Филип и принц Уилям в момента търсят работещо решение, след като двойката обяви, че ще се оттегли от кралските си задължения.

Меган и Хари

Кралското семейство обяви, че е „наранено” от изявлението на двойката.

Източници от двореца казват за BBC, че принц Хари и Меган не са се консултирали с никого другиго относно тяхното решение.

В своето съобщение в сряда вечерта принц Хари и Меган разкриха, че възнамеряват „да се оттеглят от задълженията си като членове на Кралското семейство и да работят, за да станат финансово независими“.

Меган Маркъл, принц Хари

В четвъртък кралският кореспондент на BBC Никъл Витчел заяви, че кралицата е във връзка с принца на Уелс и херцога на Кеймбридж.

Всички те работят с правителството в Съсекс, за да намерят решение в рамките на следващите дни.

В изявление в сряда от Бъкингамския дворец посочиха: „Ние разбираме тяхното желание да предприемат различен подход, но това са сложни въпроси и ще отнеме време да се справим с тях.“

Въпреки решението на двойката, Хари ще остане шести по ред за трона.

Миналия октомври принц Хари и Меган публично разкриха, че не се чувстват добре под светлините на прожекторите.

След като се завърнаха във Великобритания след шестседмичната си почивка в Канада, 35-годишният Хари и 38-годишната Меган посетиха посолството на Канада в Лондон, за да благодарят на страната и заявиха, че топлината и гостоприемството, които са получили, са били „невероятни „.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!