зелен сертификат

Считано от 21 март, понеделник, отпада изискването за „зелен сертификат“ за всякакви дейности и мероприятия в България, ограничени до момента. Това се казва в нова заповед на здравния министър Асена Сербезова.

От същата дата присъственото обучение във висшите училища ще се провежда по график, при което не се допуска едновременно провеждане на практически или семинарни упражнения на повече от 50% от групите, както и смесване на групи. Създадена е организация за провеждане на лекции при 50% заетост на помещенията.

Остава изискването за редовно проветряване, дезинфекция на помещенията и носене на защитни маски за лице от студентите и преподавателите. Със същата заповед от 29 март отпада изискването за изследване с щадящи тестове в училищата в страната.

Припомняме, че от 10 март пък отпадна изискването за представяне на „зелен сертификат“ и за обектите с обществено значение, с оглед положителната тенденция за намаляване заболеваемостта в страната.

Практически предстоящото отпадане на ограничението бе обещано от властта още преди месец – на 21 февруари правителството и здравните експерти обявиха план в три стъпки за разхлабване на мерките.

Още новини от деня – четете тук.  

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук