нургюл
На снимката: Нургюл Салимова

Родният край посреща тази вечер Нургюл Салимова. Тържественото събитие, организирано от община Опака, ще бъде от 18:00 часа на площада пред кметството на село Крепча – населеното място, където израства българската шахматистка.

Съгражданите на 20-годишната спортистка години наред ще помнят вълненията от последните дни, когато с трепетно очакваха разиграването на партиите и безрезервно подкрепяха и вярваха в успеха на Нургюл. Детето, което е израснало през очите им, и впечатлява със скромността и упоритостта, както каза кметът на селото пред БТА.

С представянето си в Баку Салимова прослави родния край, областта и страната си. Тя е и ще остане гордост за Крепча и за Опака, категорични са местните хора.

Всички, които искат да се докоснат до Нургюл, да изкажат уважението, възхищението и признателността си към нея, нека заповядат – приканват организаторите на посрещането от общинската администрация в Опака. Подготвени са изненади за Царицата на шахмата, както я наричат тук, която ще бъде поздравена с изпълнения на местни фолклорни състави.

Още новини от деня – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук