крокодил

Карантината явно пази не само от каронавирус. Че е важно да не хитруваме и да спазваме периода на самоизолация, се доказва от случай в далечна Руанда.

Мъж от африканската страна наруши заповедта за изолиране заради коронавируса, за да отиде на риболов, но беше убит и изяден от крокодил.

„Той е нарушил нареждането да остане вкъщи. Мъжът е сред малкото хора, които не се подчиниха на правилата за изолация, за да спрат вируса“, заяви пред Би Би Си кметът на град Камони Алис Кайтеси.

Неидентифицираният мъж бил нападнат и изяден от влечугото в река Ниабаронго, съобщават местните медии.

В африканската държава с около 12,2 милиона жители има 40 потвърдени случая на коронавирус досега, а страната е под карантина от неделя.

Крокодилите изяждат по няколко души годишно, като този брой нараства в периоди на суша, когато хората по-често ходят до големите реки. Част от границата между Руанда и Конго се формира от река Рузизи – дом на най-страшният жив див звяр-човекоядец, гигантският крокодил Густаве, на когото се приписва смъртта на 300 души и още не е заловен. Той обаче върлува по долното течение на реката, което се намира в съседната държава Бурунди.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!