Подкрепяните от САЩ Сирийски демократични сили очакват „ожесточена битка“ с джихадистите от „Ислямска държава“, обкръжени в последния анклав на групировката в Източна Сирия. Това каза пред репортери шефът на пресслужбата на Сирийските демократични сили Мустафа Бали, цитиран от „Ройтерс“.

Бали каза, че джихадистите все още са обкръжени в Багуз, селище на границата с Ирак, и все още не са се предали. „Няма да щурмуваме селището и да го обявяваме за освободено, докато не потвърдим напълно заминаването на цивилните“, заяви той. „Очакваме ожесточена битка“, добави Бали. Вчера американският президент Доналд Тръмп заяви, че Сирийските демократични сили са отвоювали 100 процента от територията, контролирана преди от „Ислямска държава“.

Оглавяваната от САЩ международна коалиция потвърди, че при неин въздушен удар е бил убит френският джихадист ветеран Фабиен Клен.

Това станало в последната териториална крепост на „Ислямска държава“ в Източна Сирия. Клен е човекът, изчел посланието от записа, в който „Ислямска държава“ пое отговорността за атентатите в Париж от ноември 2015 година.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук