Левски
На снимката: новият собственик на "Левски" Наско Сираков

Ръководството на „Левски“ е започнало разговори със „заинтересована страна“ във връзка с желание на клуба да получава по-сериозни приходи от продажбата на телевизионни права. Това съобщиха „сините“ на официалния си сайт, без да дават подробности с кого водят разговори.

„Във връзка с повишения интерес ПФК „Левски“ Ви информира, че започна разговори със заинтересована страна във връзка със справедливото остойностяване на приноса на клуба към телевизионния продукт, свързан с излъчването на мачовете ни от първенството. Ще информираме „синята общност“ за резултатите от тях и следващите стъпки, когато има конкретен резултат“, съобщават от клуба.

При първата си официална пресконференция като собственик на „Левски“ миналия месец Наско Сираков обяви, че не е доволен от сумата, която клубът получава за излъчването на мачовете на тима (б.р. около 600 хиляди лева) и иска на „Герена“ да получават постъпления между 2 и 4 милиона лева на година от това перо. След като миналата седмица Изпълкомът на БФС подписа нов петгодишен договор при същите условия с досегашната фирма, държаща правата, Сираков обяви, че е готов на крайни мерки в битката си за по-справедливо разпределение на средствата, включително и недопускане на телевизионните камери на носителите на правата на „Герена“. Подобен ход обаче би довел до много сериозни наказания за клуба, включително и изваждане от състава на Първа лига при повторно нарушение.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук