На снимката: Павел Колев

Аут сме от Европа, ако не намерим 2.2 млн. лв до утре вечер. Това заяви изпълнителният директор на Левски Павел Колев след срещата между членовете на УС и НС на Левски с организираните привърженици на клуба.

“Няма нищо обнадеждаващо във финансовата ситуация на клуба. Приходната част се формира изцяло от даренията на хората и продажби в магазините. Надяваме се в някакъв момент да можем да реализираме приходи от билети, но на този етап изглежда имагинерно. Търсим 2 милиона и 200 хиляди, за да покрием задължения към персонала. До утре вечерта са необходими, но не вярвам, че може да се случи до края на седмицата“, заяви Колев.

Ако не се съберат парите ще се чака решение на УЕФА дали клубът ще може да играе в евротурнирите.

„Ако не се случи, ще декларираме пред УЕФА, че имаме задължения – играчи, персонал и два клуба. Ще чакаме решение от УЕФА, което най-вероятно ще е наказание за Левски да не играе в Европа за следващите една или две години, в които се класира. Водим разговори и има интерес за трансфери към наши играчи, но до утре няма да стане до утре. Разговорите са за сделки, които могат да станат през август“, започна той.

Колев сподели, че няма опасност клубът да не започне новия шампионат в efbet Лига. Сините стартират сезон 2020/21 с домакинство на Берое в понеделник, 10 август, от 20:00 часа на стадион „Герена“.

Колев призова запалянковците да не спират да подкрепят клуба и отново изтъкна, че те са причината „Левски“ да се крепи и до този момент.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!