Лиляна

Бившият министър на регионалното развитие Лиляна Павлова, обяви във Фейсбук, че е поставила 20 въпроса към наследника си Спас Попниколов,  през парламентарния контрол. Въпросите, според изявлението на Павлова се отнасят до целите, които служебният министър на регионалното развитие и благоустройството и неговия екип си поставят.

На 17-ти март Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) изпрати сигнал до прокуратурата за високите цени, на които е ставало санирането на частните жилища с пари на хазната. Аргументът му беше, че в началото на действието на програмата за обновяване се е плащало по 290 лв. на кв.м., а сега цената е свалена до 140 лв. за кв.м. В сигана се казва още, че е било налице наддоговаряне или подписване на договори с фирми без да има осигурено финансиране и че екипът на Павлова не е извършвал контрол на строителството.

На 5-ти април стана ясно, че от Агенцията за пътна инфраструктуара (АПИ), която отговаря за ремонта на АМ „Струма“, са изчезнали документи на фирма участник в търга за строителството на тунела „Железница“.  Ден по-късно ДАНС разкри извършителя, а Попниколов обяви, случилото се за саботаж. Лиляна Павлова коментира, че заради злоупотребата ще има забавяне на строителството, което става с европейска финансова помощ.

Малко по-късно от прокуратурата поискаха от МРРБ да предостави конкретни доказателства по сигнала за санирането и обясниха, че не им е ясно за какво ги сезират.

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!