Великобритания

Лондон е градът на най-скъпите ултралуксозни жилища. Британската столица победи Хонконг и Ню Йорк. Тя се превърна в най-популярния град за закупуване на луксозен жилищен имот през миналата година. Първото място в класацията е въпреки Брекзит и коронавируса, показва проучване. То е направено от агенцията за недвижими имоти Knight Frank.

Комбинираната стойност на супер луксозни имоти, продадени в британската столица, се е покачила през 2020 г. до 3,7 милиарда долара или 3,1 милиарда евро, сочат данните.

Жилища над 10 млн. долара влизат в класацията

Хонконг загуби първото място от Лондон, след като продажбите спаднаха до 3,2 милиарда долара за луксозни недвижими имоти. За справка такива се броят имения или жилища над стойност 10 милиона долара. Междувременно продажбите в Лос Анджелис скочиха до 2,6 милиарда долара, което му отреди третото място. Ню Йорк зае четвърто място с общи продажби от 2,2 милиарда долара.

Брекзит и пандемията не попречиха на бизнеса с имоти в Лондон

„Супер луксозният жилищен пазар в Лондон се отърси от Брекзит и дори от пандемията. По този начин британската столица се утвърди като водеща дестинация за богатство в света“, каза Лиъм Бейли, шеф на глобалните изследвания в Knight Frank.

След пет години стремглаво падане на цените на имотите, днес столицата на Великобритания е настроена за рестартиране на пазара на недвижими имоти. И най-новите зашеметяващи числа на проучването на Knight Frank потвърждават, че Лондон е на върха по скъпотия на имоти в света.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!