Фандъкова, Манолова

Най-забележителното от първия пряк дебат мужду основните претенденти за кматския стол на столицата Йорданка Фандъкова и Мая Манолова бе предложението за ангажимент за отворени заседания на СОС през първите 100 дни след изборите, независимо кой ще победи.

„Искам да подам ръка на г-жа Фандъкова и независимо коя от двете ни спечели, да направи следните четири неща в София: В рамките на 100 дни да се отвори Столичната община за гражданите чрез участие на гражданите в заседанията на СОС и публичност на гласуването на всеки конкретен съветник. Второ: публичност и прозрачност на търговете чрез онлайн излъчване и недискриминационни условия за бизнеса. Четиригодишна програма за ремонта на тротоарите в София и четвърто – детска градина и ясла за всяко дете“ – предложи в студиото на „Канал 3“ Мая Манолова на Йорданка Фандъкова

Фандъкова и водещата Беновска обаче отхвърлиха предложението на Манолова с обяснението, че регламентът не го позволява. Така и не стана ясно дали Фандъкова приема да изпълни тези ангажименти.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!