В следващия парламент мнозинството на промяната ще е по-голямо с новия проект на Кирил Петков и Асен Василев. Пожелавам им успех. Това каза лидерът на „Изправи се БГ! Ние идваме” Мая Манолова. Тя направи изявлението малко след като двамата бивши министри от служебния кабинет обявиха официално проекта „Промяната продължава”.

„Призовахме Кирил Петков, Асен Василев и „Демократична България“ за общи действия и обединение, което да гарантира, че в следващото Народно събрание ще има правителство на промяната. Днес със задоволство разбираме, че протегнатата ръка е за общи действия е потвърдена от новия проект“, каза тя.

Манолова изрази задоволство от факта, че Петков и Василев разбират необходимостта от общи действия и от съгласие на формациите на промяната.

„Сега предизвикателството е още преди изборите да заявим какъв е форматът на следващата управленска коалиция, какви са формациите и по какъв начин ще си взаимодействаме, за да знаят хората, че това, което се случи в 46 НС, няма се повтори в 47 НС като лош сън“, подчерта Манолова.

Добре е, че новият проект на Кирил и Асен протяга ръка още в момента на своето учредяване, ние го приветстваме, каза още тя.

Припомняме, че още вчера лидерът на ИБГНИ покани ДБ и двамата бивши служебни министри за обединение.По думите й е време е да се преглътне егото и да се участва в следващите избори с перспектива за българските граждани – да има едно голямо обединение на промяната преди изборите.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!