След като списъкът с подслушваните лица излезе в публичното пространство вчера са получени множество обаждания от хора, които са били на протестите миналата година. Сред тях обикновени граждани, журналисти и др. Правата им ще бъдат потърсени чрез колективен иск до ЕСПЧ.

„Опасявам се за моето име, но и за хората в „Изправи се БГ!“, както и за останалите 130 граждани, които са били подслушвани абсолютно незаконно. Самото класифициране на информацията също е незаконно“, подчерта тя.

По думите на Манолова Специализираната прокуратура е поискала разрешение за подслушването от Специализирания съд и съд го е дал. Тя окачестви това като „грандиозно посегателство върху гражданските права“.

„На мен не ми е известно да има друга европейска държава, която уж по законен начин да подслушва само заради поискана оставка на правителството. Това е техният грях – че поискаха оставката на Борисов“, категорична бе Манолова.

„Още днес може да поискаме от Спецпрокуратурата официална информация били ли са подслушвани тези лица или не“, посочи тя и поиска държавните органи, които са участвали в това, да получат санкции, както и „това безобразие да бъде прекратено“.

Припомняме, че вчера в публичното пространство изтече списъкът с 130-те подслушвани лица.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!