Веселин Марешки
на снимката: Председателят на "Воля" Веселин Марешки

Лидерът на партия „Воля“ Веселин Марешки отправи острии критики към вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов, както и към депутати от ВМРО по няколко теми.

Първо Марешки разкритикува Каракачанов, че в опит да вдигне политическия си рейтинг, е обявил, че 20% от българсите са престъпници, имайки предвид изказването на вицепремиера след побоя над командос от двама роми във Войводиново.

„Тези дни станахме свидетели на опит за съмнителни вдигания на личен рейтинг чрез поставяне на карта съдбата на етническия мир в България, обявявайки, че заради едно престъпление, извършено от конкретни хора, едва ли не 20% от българския народ са престъпници. Ние от „Воля“ категорично се противопоставяме на този език, който заради падналия си рейтинг определени министри се опитват да създадат проблем, който никой не знае докъде може да стигне“, каза председателят на партията.

Марешки се изказа по повод и на злоупотребите с издаване на български паспорти, намесвайки и депутати от ВМРО, както и народния представител от БСП Кристиан Вигенин.

„Сега например, г-н Вигенин, който е бил в управлението и е довел до упадъка на България, не може да разбере за какво говорим. Или такива като г-н Сиди, за които се разбра, че са изпращали хора да заплашват други хора – и той не може да разбере какво е да се мисли за българския народ. Хора, които са готови да направят група за продажба на документи за българско гражданство, също не могат да разберат какво говорим“, смята лидерът на „Воля“.

Изказването му доведе до остра реакция в пленарната зала от страна на депутатите от партията на Крсаимир Каракачнов.

В процедура по начина на водене депутатът от „Обединени патриоти“ и зам.-председател на ВМРО Искрен Веселинов заяви, че депутатите не трябва да използват своя имунитет, за да „клеветят и да отправят внушения“.

„Тези обвинения в престъпление, ако има някой доказателства за тях, редно е да ги даде в прокуратурата, а не да върти една и съща грамофонна плоча от трибуната на Народното събрание“, допълни още Веселинов.

Той поиска от председателстващия заседанието Явор Нотев да прекъсва всички народни представители, които изказват неоснователни обвинения в престъпления от трибуната.

Засегнатият по име народен представител Александър Сиди пък каза, че ще съди Марешки за клевета.

„След това, което направи днес, аз имам официално правото да го осъдя и ще даря парите за паметника на Тодор Александров в Пловдив, който ВМРО изгражда, дори ще напиша, че Марешки и Семерджиев са дарители на този паметник, защото аз съм уверен, че ще спечеля делото“.

Сиди отхвърли твърденията на лидера на партия „Воля“ Веселин Марешки, че е искал подкуп от директора на Басейновата дирекция в Пловдив Георги Семерджиев. Пред журналисти Сиди показа справка от МВР, според която срещу него не е пускан сигнал от Георги Семерджиев.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук