Мария Бакалова
На снимката: Мария Бакалова, Източник: Instagram

Българката Мария Бакалова е призната за най-добра поддържаща актриса от американското общество на филмовите критици, съобщава „Лос Анджелис Таймс“.

Тя е отличена за пробива си във филма на Барън Коен „Борат следващия филм“, в който изигра дъщерята тийнейджърка на главния герой, която придружава Борат при пътуванията му до САЩ. Бакалова беше отличена и от групата на критиците в Ню Йорк.

Филмът „Nomadland“ бе обявен за най-добър филм на 2020 г. от Обществото на филмовите критици, съобщава „Лос Анджелис Таймс“. До голяма степен дефиниран от изолацията и разселването, мечтателният и меланхоличен филм изследва тези теми в разказа си за жена, живееща като номад след рецесията от преди десетилетие.

Групата на критиците обяви получателите на своите 55-ти годишни награди в събота.

Клои Чжао, който е сценарист и режисьор на филма, печели признанието за най-добър режисьор, а Джошуа Джеймс за най-добра операторска работа за работата си по драмата. Звездата от филма Франсис Макдорманд е призната за най-добра актриса за ролята си на Фърн, бездомна вдовица в 60-те си години, която пътува през Запада с ван, търсейки работа.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук