На снимката: Маринела Арабаджиева

Бизнесдамата Маринела Арабаджиева, освободена под домашен арест с решение на Специализирания наказателен съд на първа инстанция, има животозастрашаващи заболявания. В края на юли наблюдаващият прокурор бе разпоредил тя да бъде настанена за терапия в болница „Лозенец“, но Арабаджиева е отказала в собственоръчно написана декларация заради унизителното третиране при предишния й престой в болница. Там тя  е била непрекъснато вързана с белезници за леглото и това е възпрепятствало нормалното й лечение.

Хипертония втора степен, създаваща реална опасност за живота, спиране на моторните функции на жизненоважни органи и многократно колабиране са част от здравословните проблеми, които поставят в опасност живота на бизнесдамата, съобщиха от екипа й.

В официално становище на болницата на затвора се казва категорично, че там не могат да положат нужните грижи, предвид критичното й състояние. Експертните лица също потвърждават, че жената е с реална опасност за живота.

Специализираната прокуратура внесе вчера в съда протест срещу изменението на мярката за неотклонение на Маринела Арабаджиева от задържане под стража в домашен арест, съобщиха от спецпрокуратурата.

На 18 септември 2019 г. Специализираният наказателен съд измени в закрито заседание мярката за неотклонение от „Задържане под стража“ в „Домашен арест“ на обвинената за участие в организирана престъпна група за данъчни престъпления и пране на пари Маринела Арабаджиева.

Съдебният състав прие, че е налице обосновано предположение Арабаджиева да е извършила престъпленията, за които са й предявени обвинения, както и, че опасностите да се укрие и да извърши друго престъпление са налице. Определението си за изменение на мярката първоинстанционният съд мотивира единствено с влошеното й здравословно състояние.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!