Ръководителят на компаниите „Тесла” и „SpaceX” Илън Мъск е готов да започне производство на апарати за вентилация на белите дробове, от които Ню Йорк изпитва остра нужда.

В съобщение в Туитър Мъск подчертава, че „Тесла” произвежда за нуждите на електромобилите системи за отопление и вентилация, а „SpaceX” – космически апарати със системи за поддържане на живот. За компанията не би било проблем да се произведе оборудване за вентилация на белите дробове, в случай, че то не достига.

На съобщението се отзова веднага кметът на Ню Йорк Бил де Блазио, който написа, че в страната има остър недостиг от такива апарати, а мегаполисът се нуждае от тях колкото е възможно по-скоро. Според Де Блазио, в града в рамките на няколко седмици се използват хиляди апарати за вентилация на белите дробове заради разпространението на новия вид коронавирус и той се нуждае от помощта на Мъск.

Кметът на Ню Йорк обяви, че за 2-3 седмици болниците в Ню Йорк ще изчерпят напълно запасите си от най-необходимите средства за защита срещу коронавируса и за оказване на помощ при заразяване. Градът му се нуждае от 15 000 апарата за вентилация на белите дробове

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук