Индийските власти предупредиха туристите да се пазят от маймуни, след като двама френски туристи бяха нападнати, докато си правят селфи пред Тадж Махал. Туристите са били издрани и нахапани от преследващите ги животни. На снимки, направени с телефон, се вижда как маймуните преследват туристите.

„Те са си правели селфи пред Тадж Махал, когато група маймуни ги е нападнала“, заявиха от туристическото полицейско управление. На пострадалите е оказана първа помощ.

Полицията е посъветвала туристите да избягват контакта с маймуните и най-вече да не ги хранят, добавяйки, че животните имат навика да крадат храна и други предмети от неподозиращи посетители.

Според туристически гид, през последните месеци кучета и маймуни навлизат масово в района на световната забележителност и плашат туристите. Маймуните на орди откъм реката и е врме правителството да направи нещо за безопасността на туристите, смята той.

Градската корпорация на Агра, която надзирава туристическия комплекс, е имала планове както за релокация, така и за стерилизация на маймуните, но липсат на ресурси не разриши да се проведе нито едно от тези мероприятия.

Миналата година турист беше ранен, след като се опита да си върне обратно откраднатото от маймуна портмоне. Местните жители също се оплакват от маймуните. Те унищожават растенията им и се налага да поставят железни решетки на малките си градинки, за да ги опазят.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!