AstraZeneca

Медицинските работници в Италия губят заплатата си, ако откажат ваксина срещу COVID-19. От днес ваксинацията е задължителна за служителите в болници, здравни центрове и фармацевтични бизнеси, съобщава „Гардиън“. В противен случай персоналът ще остане без възнаграждение за срок от 8 месеца.

Правителството на Марио Драги одобри задължителната ваксинация. Целта е „да защити колкото е възможно повече медицинския и парамедицинския персонал, както и тези, които са в среда, която може да е по-изложена на риск от инфекция“.

Решението е заради отказ да се ваксинират

Решението идва след неотдавнашните огнища на Covid-19 в някои италиански болници, за които се смята, че са свързани със здравен персонал, отказал да се ваксинира. В тези медицински центрове огнищата на ковидната епидемия бяха драстично повишени сред обслужващия персонал.

Законът задължава публичния и частния здравен персонал, както и фармацевтите, да се ваксинират или рискуват да бъдат понижени или да им бъдат спрени заплатите за период от осем месеца.

Над 10 млн. италианци са с първа доза

Над 10 милиона души в Италия са получили първата доза ваксина срещу Covid-19. От тях  3,1 милиона са получили и двете дози. Въпреки аткивната пропаганда на италианското правителство и наличието на зелени коридори за имунизация, ваксинацията не протича по начин, очакван от здравните власти. С новата мярка прогнозите са епидемията сред медицинския персонал да бъде драстично понижена и да се предотвратят травмиращи ситуации от миналата година, когато в италианските болници имаше недостиг на здравен персонал.

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук