Меган Маркъл, кралица Елизабет II, принц Хари
На снимката: Меган Маркъл, кралица Елизабет II и принц Хари

Кралица Елизабет II и кралското семейство се отнасят различно с Хари и Меган спрямо останалите членове на фамилията, съобщиха самите те в специално изявление на сайта си, пише „Дейли мейл“. Според източници в двореца двойката има предвид принцеса Беатрис и принцеса Юджийн.

В съобщението си Меган и Хари пишат:

„Въпреки че не е прецедент други кралски особи да си търсят работа на пълен работен ден извън кралската институция, за херцога и херцогинята на Съсекс е въведен 12-месечен пробен период и редица рестрикции“.

След оттеглянето си като старши членове на кралското семейство двойката беше лишена от привилегии и от възможността да имат представителни задължения от името на кралицата.

Принцесите Беатрис и Юджийн – дъщери на втория син на кралицата – принц Андрю и съпругата му Сара Фъргюсън, не се считат за старши членове на кралската династия, и затова не са ангажирани на пълен работен ден с кралските задължения. Напротив, двете принцеси, които са девета и десета по ред за трона, имат работа на пълен работен ден.

Принцеса Беатрис работи в частни фирми като бизнесконсултант. Принцеса Юджийн пък работи като управител на швейцарската галерия за съвременно изкуство „Hauser & Wirth“.

В момента сестрите много рядко присъстват на кралски събития, но ежегодно са гости на годишните градински партита, които кралицата организира.

В изявлението на Меган и Хари се казва още, че принцът остава шести по ред за трона и ще запази военното си звание, и че все още имат право на лична охрана. По неофициални сметки сумата, която се очаква да се подели поравно между Великобритания и Канада за охрана на младото семейство, е между 3 и 6 милиона паунда.

Според множество експерти и тълкуватели на кралските изяви, това е поредната PR-акция на Меган и Хари.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!