ферибот, пожар, Гърция

Очаква се днес пламналият ферибот в района на остров Корфу в Йонийско море да бъде преместен на близкото пристанище Астакос. Целта е по-лесна работа по акцията за издирване на изчезналите пътници.

От граничната служба съобщиха, че фериботът се намира около района на остров Лефкада и ще бъде преместен към Астакос. Има специална организация, която да гарантира безопасността както на спасителите, така и на медиите и на близките на обявените в неизвестност.  Операцията по преместването му започна още вчера. Междувременно продължава издирването на изчезналите. В рамките на деня ще продължи издирването на изчезналите шофьори от ферибота, съобщават гръцките власти.

Роднините на изчезналите пътници се обърнаха за помощ към премиера Кириакос Мицотакис с призив да се включат повече спасители в акцията. В същото време пожарникарите съобщават, че поради голямото количество гориво в тировете е изключително опасно да се влезе в гаража, откъдето е започнал пожарът.

На място са и роднините на 7-те изчезнали български граждани, които пристигнаха в Гърция, за да следят ситуацията близо. Докато тече акцията, разходите за храна и нощувки ще бъдат поети от фирмата собственик на кораба.

Роднините на издирваните хора смятат, че се губи ценно време с транспортирането на ферибота на пристанище Астакос. Според гръцките морски власти при промяна на времето и силни морски бури има опасност фериботът да потъне.

По официалния списък на пътниците се издирват още 10 души, като не се изключва на борда да е имало и нелегални мигранти.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук