Костадин Ангелов,
на снимката: министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов

Не е известна причината за слуха за затваряне на училища в края на октомври и такива планове със сигурност няма. Не се обсъжда и връщане на КПП-тата, заяви днес пред бТВ министърът на здравеопазването Костадин Ангелов. Така той отговори на опасенията, че втората вълна от пандемията ще предизвика затваряне на учебни заведения и нов „локдаун“.

„Няма здравна криза в България. Разработват се ясни и точни критерии за бройката на заболелите от COVID-19 по места. Нека не създаваме усещане у хората за страх и паника“ – каза министърът.

Ангелов даде и подроности за ремонта на една от най-големите софийски болници.

„Ремонтът в Александровска болница започва. До края на годината предстои отпускане на още средства по инвестиционната програма, която беше одобрена преди аз да бъда министър“, заяви той

Министърът не даде конкретни срокове, в които ремонтите в болницата ще бъдат извършени. Програмата е три годишна, каза още проф. Ангелов, който преди да бъде назначен за министър на здравеопазването беше директор именно на Александровска болница, където, по думите му, има помещения в покъртително състояние от 50 години.

Предстои и старт на строителството на филиали на „Спешна помощ“ в Северна България, като част от плана за модернизация. Предстои и доставянето на нови линейки, съобщи министърът.

„В Русе имаме възможност да започнем строителство на нови центрове и ремонт на стари. Така, там където няма ЦСМП, ще може да бъдат изградени нови и хората да получават навременна медицинска помощ. Имаме и достатъчно лекари, каза още здравният министър.

Той припомни за одобрението на средства за закупуването на хеликоптерни линейки. Първоначално е съобщено, че държавата с евросредства ще купува 2 въздушни линейки, но проф. Ангелов каза, че предстои да се реши какъв ще е броят им.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук