разследване на Боршош
на снимката: Мирослав Боршош

Мирослав Боршош е назначен за зам.-кмет по направление “Култура, образование, спорт и младежки дейности” на Столична община.

Боршош е възпитаник на Софийския университет „Св. Кл. Охридски“, специалност „Културология“. Той е създател на емблематичните за София културни пространства – литературен клуб „Перото“, театър „Азарян“, ДНК – пространство за съвременен танц и пърформанс, съобщиха от Столична община. Боршош е носител на наградата на Столична община за ярки постижения в областта на културата.

Мирослав Боршош поема зам.-кметския пост от доц. д-р Тодор Чобанов, който беше освободен от длъжност от кмета Йорданка Фандъкова след забавяне на процедурите за реставриране и възстановяване на минералните бани в „Овча купел“ и „Горна Баня“.

Припомняме, че на 31 март 2021 г. Софийският градски съд (СГС) оправда бившия изпълнителен директор на НДК Мирослав Боршош.

Като бивш директор на НДК Боршош бе с повдигнати обвинения за нецелево разходване на средства, умишлена безстопанственост и сключване на множество неизгодни сделки. В последната си дума пред съда Боршош заяви, че обвиненията срещу него се базират на анонимни доноси, сигнали от уволнени служители и санкционирани от него. Обвиненията на прокурорите той определи като несъстоятелни, неаргументирани и напълно безпочвени.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!