Баровете на плажа на остров Санторини се подготвят за откриване на сезона. В един от баровете обаче се забелязва ново попълнение. Плажните шезлонги са заобиколени от плексигласови стени, съобщават от Ройтерс.

„Надяваме се тези конструкции, да не представляват бъдещето на плажовете, ние не искаме това, но ако това е необходимо и ако от това зависи безопасността на хората – ние  просто искаме да работим, искаме да продължим напред „, казва собственикът на бара Чарли Чайн

Бизнесът на най-популярния гръцки остров прилага строги хигиенни мерки, загрижен за започването на летния сезон, знаейки, че ако страната отвори границите си през юли, както правителството предвижда  като част от процеса по облекчаване на противоепидемичните мерки, вече ще има големи загуби.

Вицепрезидентът на Асоциацията на хотелите в Санторини Андреас Патиниотис заявява, че през юни миналата година резервациите вече са били изчерпали капацитета на острова на 70 процента, докато в момента те са най-много 30 процента.

Санторини е популярна туристическа дестинация. Всяко лято тесните улички на острова са претъпкани. През 2018 г. два милиона души посещават вулканичния остров. Сега обаче белите тераси по покривите на сградите с изглед към морето са празни.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук