На снимката: Десислав Трайков

И. д. началникът на Софийския затвор Десислав Трайков подава оставка, съобщи самият той пред медиите. По думите му вече е депозирал заявление в ГДИН до министъра на правосъдието. Оставката идва в отговор на обвиненията на бившия вътрешен министър и лидер на АБВ Румен Петков, който заяви четвъртък в предаването „Здравей, България“ по NOVA, че премиерът трябва да уволни Трайков заради случая с Будимир Куйович.

Целият скандал започна, след като наркобосът Будимир Куйович бе хванат в кола на АМ „Тракия“, с фалшива шофьорска книжка, по време на отпуск от затвора, който му се давал заради положен труд.

Лидерът на АБВ в телевизионна изява изрази възмущение от изказване на Трайков също по телевизията, в което той посочи трудодните на Куйович в затвора и подчерта, че последният е „многократно награждаван за трудовата си дейност“. Петков видя в това неприемливо говорене и „грубо погазване на усещането за справедливост, и то с участието на държавата“. Той призова премиера Борисов да уволни Трайков.

 

„При условие, че всичко, което съм казал като изнесени факти и обстоятелства, не е така, ще помоля министъра на правосъдието да ме освободи от длъжност  каза Трайков и коментира обвиненията – Това поведение не е характерно за политик от подобен ранг.“

Началникът в оставка подчерта, че е временно изпълняващ длъжността начело на затвора София, от по-малко от месец.

„Нито аз съм му сменял /на Куйович – бел. ред./ режима от строг на общ, нито с моя заповед е прекатегоризиран в общежитие от открит тип“ – каза той

Трайков заяви, че се е почувствал лично засегнат, семейството му също. Сегашният началникът на затвора в София обяви, че спокойно застава зад всички думи и дела, които е казал и свършил за 19-годишната си история като служител в системата. Той призна, че е притеснен от атаката срещу него.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук