Над 2/3 от читателите на ДЕБАТИ.БГ подкрепят строителството на „Златен Век“. Това стана ясно след приключване на нашата анкета.

77% смятат, че спорният строеж трябва да продължи и да се довърши, срещу 21.6%, които са против небостъргача в кв. Лозенец.

Междинни резултати

10.00ч. 23 юни

 

Към 10.00ч. на 23 юни читателите на ДЕБАТИ.бг са гласували по следния начин:

81,6% са заявили, че строежът трябва да бъде довършен

18,4% са против.

Какво се случи

Припомняме, че на 21 юни, началникът на ДНСК Влади Калинов, съобщи, че строежът на спорния небостъргач „Златен век“ в столичния квартал „Лозенец“ ще бъде спрян, поради изтекло разрешение за строеж. Калинов твърди, че през годините „Артекс“ е получавала подкрепата на държавата и на Столичен община чрез промени в законодателството в полза на строителната фирма.

В отговор на решението за прекратяване на строителните дейности, служители на строителната компания „Артекс“ излязоха на протест пред сградата на Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Те настояваха институциите да преразгледат решението си и да им позволят да завършат сградата.

Междувременно жителите на кв. Лозенец организираха контрапротест, настоявайки строежът да бъде спрян. Според тях кварталът е презастроен и новото сдание ще създаде проблеми на живеещите в района.

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук