Снимка: uniconbg.com

Намериха телата на бащата и сина от Стара Загора, които се изгубиха под връх Ботев. Те са открити в малко деренце над местността „Паниците“ в Калофер, предаде БНТ. В същата местност беше паркирана и колата, която двамата оставят за да започнат подхода си към върха, каза кметът на Калофер Румен Стоянов:

„И тръгва един калоферец да ги търси. И ги намира. Това е точно водохващането на Калофер. Те са преминали, катерили са се надолу, близко са били вече там до колата“.

Бащата и сина са намерени от Тодор Мечкарев, дългогодишен калоферски спасител. По думите му двамата най-вероятно са били живи по време на спасителната акция. Спасителите са претърсвали местността над тях.

„Казах къде може да са, но не ме послушаха да слезнат по-долу и да проверят. Спасителите са минали на метри от тях“, коментира Мечкарев.

В момента тече операция по свалянето на телата. Очаква се да пристигне съдебна медицина.

Бащата и синът от Стара Загора се загубиха при рязко влошаване на времето в Стара планина под връх Ботев на 5 февруари. Предполагаше се, че това е станало в местността Параджика, където последно са били засечени телефоните им. В продължение на 4 дни бяха издирвани от спасители, доброволци, служители на Централен Балкан, а на 9 февруари издирването беше прекратено. Армията също се включи в издирването, пуснаха и дрон, който да оглежда, но без успех.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!