доналд тръмп
на снимката: президентът на САЩ Доналд Тръмп

Президентът Доналд Тръмп стартира предизборната си кампания за изборите през 2020 година с митинг пред около 20 000 свои поддръжници в зала в Орландо, Флорида. Още толкова желаещи да изразят подкрепата си останаха извън залата си.

В момента социологическите проучвания показват, че Тръмп е изправен пред трудна битка, но той е подкрепен от силната икономика и увереността в яростната лоялност на своите десни привърженици.

Тръмп заяви пред множеството, че заедно са сформирали „голямо политическо движение“, което „е надделяло над счупена и корумпирана политическа ситуация“.

Президентът разкритикува американските медии, като подтикна привържениците да се присъединят към него в осъждането на „фалшивите новини“.

„Там има много фалшиви новини“, каза той, сочейки с пръст към мястото, където бяха телевизионните камери на всички големи национални телевизии, което предизвика скандирания от страна на публиката.

Повтарящите се атаки срещу американските медии в първите 10 минути на речта напомниха за неговата безмилостна атака срещу репортери и медии по време на президентската му кампания през 2016 година.

Демократите искат да „унищожат страната ни, такава, каквато я познаваме“, продължи Тръмп. Той обвини съперниците си, че сеят „омраза“ и се стремят да „унищожат“ САЩ.

„Нашите радикални противници – демократи са движени от омраза, предразсъдъци и ярост. Те искат да ви унищожат и искат да унищожат страната ни, каквато я познаваме. Демократите искат да ни разпаднат на фракции и племена. Това няма да се случи“, каза Тръмп.

Той допълни, че целият свят завижда на американската икономика. „Страната ни сега процъфтява, просперира и се издига до невероятни нови висоти. Целият свят завижда на нашата икономика. Може би най-великата икономика, която имаме в историята на нашата страна,“ каза президентът на САЩ, който залага, че силна икономика ще помогне да убеди страната да му даде втори мандат.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!