Жителите на малък град във Флорида се видяха в чудо заради нашествие на отровни жаби, съобщава NBC, цитирана от „Ройтерс“.

Гигантските жаби от рода Bufo, започнали да се появяват по алеите и тротоарите из целия район на Палм Бийч Гардънс в края на миналата седмица, според „Ловци на жаби“ – местна бизнес организация, която се занимава с преместването на тези животни.

Хората се притесняват за домашните си любимци, защото жабите секретират отрова, която е опасна за кучета, котки и другите малки животни и предизвиква обриви при хората.

Източник на на масовото нахлуване на жаби вероятно е близкото езеро, въпреки че не е изяснено какво предизвиква скокът в жабешката популация, смятат от „Ловци на жаби“. Неяснотата тревожи хората, някои от които се опасяват, че броят на жабите ще продължи да расте и те „ще превземат и околностите“. Междувременно жителите на Палм Бийч Гардънс продължават да стъпват внимателно и да ходят на зигзаг по тротоарите и в дворовете си, които са пълни с жаби.

Родът жаби Bufo включва 150 вида. Отровата, отделяна от колорадската речна жаба –  един от видовете, е известна с това, че съдържа токсин със силен психоактивен и халюциногенен ефект, познат още на предколумбовите индианци.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук