Debati.bg

DEBATI.BG е медия, която отразява широк кръг от най-различни теми. Сред хилядите вътрешни и международни статии, интервюта, коментари и анализи избрахме най-четените материали, публикувани на сайта през бурната и изпълнена с различни събития 2022 година.

През изминалата година за читателите ни най-интересни са били темите свързани с войната в Украйна; около сътресенията в българския политически живот; райският газ, разпространяващ се сред младежите; една риба и един глиган.

Ето и осемте най-четени материала на уебсайта DEBATI.BG през изминалата година:

Сергей ЛавровБезпрецедентно груб език на Лавров спрямо британската външна министърка

В изключително грубо изказване руският външен министър Сергей Лаворв определи разговорите му с британската външна министърка като разговори на „ням с глух“. Подобно изказване в дипломацията е абсолютен прецедент и вероятна индикация за бъдещите руски намерения.

Прочети повече


 

Европа, УкрайнаПроучване показва, че европейските страни освен България и Гърция смятат, че Русия е отговорна за ситуацията в Украйна

Мнозинството от страните от Европейския съюз и Обединеното кралство приписват отговорността за ситуацията в Украйна на Русия, с изключение на България и Гърция. Това показват резултатите от ново социологическо проучване в британска международна фирма за пазарни проучвания и анализ на данни YouGov.

Прочети повече


 

Балони с райски газ

Райски газ – безвредна дрога, но не точно

След като разпространението и използването на райски газ започна да взема застрашителни размери у нас и дори се стигна до там 15 годишен младеж да бере душа в токсикологията на „Пирогов„, българските депутати забраниха продажбата на диазотен оксид (райски газ) на непълнолетни и употребата му в закрити обществени места. Още през 2019г. ДЕБАТИ.БГ публикува материал за опасностите, които може да предизвика употребата на райски газ, особено сред младите хора.

Прочети повече


 

Слави Трифонов подслушванията
на снимката: Слави Трифонов

Как Слави влезе в собствения си капан?

„Лично мен изобщо не ме интересува колко пари има г-н Трифонов. Но неговите избиратели със сигурност искат да разберат. И със сигурност сутрин-обед-вечер се питат: колко пари има Слави? Защото именно г-н Трифонов, техният Слави, е подхранил в душите им тези чувства: вечната подозрителност и дори омраза към елитите, агресивната завист и желанието в крайна сметка да им мацнеш един в муцуната, че да запомнят за цял живот кога са лъгали и грабили българския народ.“

Коментар на Александър Андреев.

Прочети повече


 

Емануил Йорданов
На снимката: адвокат Емануил Йорданов

Емануил Йорданов за ДЕБАТИ: Около 97% от служителите в МВР са назначени от ГЕРБ

Възможно ли е каналджиите да са били подпомагани от служители на МВР и откъде да започне съдебната реформа, така че у нас да има ефективно правораздаване?

Специално интервю на адвокат Емануил Йорданов за ДЕБАТИ.БГ

Прочети повече


Илиян Василев
На снимката: Илиян Василев

„Газпром“ е отсвирил и Радев, и премиера, и калифорниеца

„След спирането на природния газ по „Северен поток 1“, Русия и ЕС вече официално се намират – намираме, в състояние на газова война. Борсите вече не реагират на Путиновия шантаж, цената спадна с 1500 долара за 1000 кубически метра за два дни. До дни ще се въведат тавани на цените на руския суров нефт и на руския природен газ. Който не е съгласен, санкции.“

Коментар на Илиян Василев.

Прочети повече


 

моруна, сом
снимка: РИМ-Видин

Преди 80 години: Хващат най-голямата риба в река Дунав

Река Дунав, която е втората най-голяма европейска река, крие много тайни. Рибарите разказват, че в реката дебнат гигантски моруни. Легендите сред професионалните рибари във видинското село Връв са десетки – за уловени моруни от по над 200, 300, та дори 800 килограма – истински чудовища. Хората разказват, че от уловена огромна моруна е изваден над 70 кг черен хайвер – един от най-скъпите деликатеси, който на европейския пазар се продава по 3000 долара килограма.

Прочети повече


 

глиганЛовец повали глиган за чудо и приказ. Трофеят е №2 за всички времена

Този 10 декември ще бъде помнен дълги години. Особено Илия Димитров. Той повалил глиган. На пръв поглед нищо странно в това. Все пак той е ловец, с много опит, и е член на дружина „Тополово“ от състава на ЛРС-Асеновград. Оказало се, че глиганът е вторият по големина трофей за всички времена в България, оценен със 150.34 т. по CIC.

Прочети повече


 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук