„Кой иска да бъде милионер“, известна у нас като „Стани богат“, е една от най-завладяващите телевизионни игри, измисляни някога.

Шоуто започва излъчването си на 4 септември 1998 г. във Великобритания и бързо се превръща в любимо на хиляди хора. С играта е свързан и основният сюжет във филма на режисьора Дани Бойл „Беднякът Милионер“, където на стола на богатството сяда сиракът Джамал Малик от Момбай, който успява да отговори на всички въпроси в играта.

Тук обаче няма да говорим за филма, а за реални събития, свързани с играта. Днес ще ви запознаем с може би най-добрият завършек на шоуто и най-завладяващият участник. Става дума за Джон Карпентър, който е данъчен инспектор от САЩ. Това, което е по-интересно обаче, е, че той е първият победител в историята на телелевизионната игра за знания. Джон печели голямата награда – 1 млн. долара, по феноменален начин през 1999 г. Последният въпрос, който му задават, е: „Кой американски президент участва с епизодична роля в телевизионния сериал „Laugh-in“. Четирите възможни отговора са Линдън Джонсън, Ричард Никсън, Джими Картър и Джералд Форд.

На този етап от играта Джон е успял да съхрани един от трите жокера, които му се полагат – „Обади се на приятел“. Когато чува въпроса, на лицето му се появява широка усмивка и той казва, че иска да се обади на баща си. Водещият звъни на родителя, а участникът изненадва всички като казва, че не се обажда, за да научи верния отговор, а за да съобщи нещо невероятно.

След като получава 30-те секунди, в които да изчете въпроса и възможните отговори на жокера си, Джон казва: „Здравей, тате! Всъщност нямам нужда от твоята помощ. Само исках да ти кажа, че ще спечеля 1 милион долара. Защото американският президент, който се е появил в това шоу, е Ричард Никсън. Това е окончателният ми отговор“!

Както се и очаква, това наистина е правилният отговор и Карпентър печели сумата.

Вижте този любопитен момент в клипчето ТУК!

За още интересни статии и материали харесайте страницата на Debati.bg във facebook!

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук